Vad tjänar det till?
Nästan alla tjejer använder smink och även vissa killar använder smink. Vi tar på något kletigt på våran hud för att täcka finnarna. Vi tar på något rött på våra kinder för att det ska se naturligt ut. Vi tar på något svart kletigt på våra ögonfransar så de sticker ut. Vi målar i våra ögonbryn för att de ska få mer färg. Varför gör vi detta? Jag använder smink varje dag när jag går till skolan, när jag ska gå ut bland folk osv. Senare på kvällen när man tvättar av sig sminket så svider det i ögonen, ögonfransarna faller, huden blir torr och hård.
Jag tänker på det här väldigt ofta. Varför har det blivit att tjejer inte vågar gå utan smink? Jag har aldrig gått utan smink till skolan för jag är rädd att någon ska se hur jag ser ut utan smink, med finnar, porer, ringar under ögonen osv.
Killar har ju inget smink på sig och om en tjej går utan smink så är hon inte fin. Då är hon ful och äcklig.
Varför är det så? Det kan ju ingen ändra på men det är bara något jag funderar mycket på och jag undrar varje dag varför jag sätter på mig smink, det slutar bara med att jag får ont när jag tvättar bort det. Vad tjänar det till? Jag tycker det är jätte roligt att sminka sig, men det blir inte lika roligt när man nästan känner sig tvingad att sminka sig. 
Jag har alltid varit lite känslig och allergisk mot smink och ibland får jag små reaktioner. Jag får exem runt ögonen och det blir bara värre när jag tar bort sminket med något bortagnings medel.
Samma fråga, varför sminkar jag mig när det gör så ont? Jag är för rädd att ta av mig min mask helt enkelt. Rädd att folk ska tycka sämre om mig för jag inte har smink. 
Det är så många som dömer en för sin utsida och inte insida och det skrämmer mig.